Sušenky z podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • 1 šálek Hrozinky
  • 1 šálek Ovesné vločky
  • 1 šálek Mléko - podmáslí
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 509.1 mg
  • Vláknina 14602 mg
  • Vitamín A 14602 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve tukem vymažeme větší formičky na košíčky.

  • 2

    V míse smícháme podmáslí s vločkami a necháme namočené asi půl hodiny.

  • 3

    V jiné míse smícháme máslo, cukr, vejce, mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a rozmočené vločky, nakonec přidáme hrozinky a vypracujeme těsto. Vzniklé těsto naplníme do formiček.

  • 4

    Pečeme 20 minut při teplotě 200 °C. Hotové sušenky vyklopíme z formiček, necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu