Karamelové sušenky s pekanovými ořechy, slepované čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 370 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy pekanové
  • 100 g Čokoláda 80%
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Cukr vanilka
  • 0.75 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrnek Cukr třtinový
  • 1.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 79.9 mg
  • Draslík 90.5 mg
  • Vláknina 3202.4 mg
  • Vitamín A 3202.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s hnědým cukrem rozšleháme mixérem dohladka, vmícháme 1 vejce a vanilku. Do stejné mísy prosejeme mouku, přidáme kypřicí prášek a sůl a zpracujeme těsto. Rozdělíme jej na 2 díly a z každého vytvoříme špalík. Zabalíme do fólie a necháme uležet v lednici min. 4 hodiny.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Špalíky nakrájíme ostrým nožem na 0,5 cm kolečka a vyrovnáme je na vymaštěný plech. Do kažého zamáčkneme 1/2 pekanového ořechu. Pečeme v prostředním patře trouby cca 12 minut dozlatova. Po vyjmutí necháme cca minutu chladnout na plechu a přemístíme do mísy.

  • 3

    Mezitím co necháme sušenky vychladnout, připravíme náplň. Smetanu přivedeme téměř k varu, přelijeme jí na kousky nalámanou čokoládu, kterou necháme pomalu rozpustit. Po 5 minutách důkladně promícháme a necháme při pokojové teplotě vychladnout.

  • 4

    Čokoládou naplníme sáček na zdobení a na polovinu sušenek vymáčkneme. Sušenky po 2 kusech slepíme k sobě. Uložíme na chladném místě a spotřebujeme do 5 dnů.

Komentáře k receptu