Šlehačkový dort s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Džem rybízový
  • 120 g Poleva čokoládová
  • 150 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.375 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 374.2 mg
  • Draslík 138 mg
  • Vláknina 1819.5 mg
  • Vitamín A 1819.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 30 min ve středně rozehřáté troubě. Hotový dort necháme vychladnout, vyklopíme na síto a necháme prochladnout do druhého dne. Poté seřízneme zhora cca 1 cm, vnitřek opatrně vydlabeme, usušíme jej a můžeme upotřebit do jiných cukrovinek. Dort vymažeme džemem, naplníme ušlehanou smetanou, přiklopíme seříznutou částí a přelijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a dozdobíme zbytkem šlehačky.

Komentáře k receptu