Dušená jablka s javorovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 33.8 mg
 - Draslík 128.4 mg
 - Vláknina 3800 mg
 - Vitamín A 3800 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 84 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme cukr a Solamyl. Přidáme smetanu, javorový sirup, vanilkový cukr (nebo esenci) a na mírném ohni za stálého míchání necháme zhoustnout.
 - 
                                2
Do vzniklé krémové směsi přidáme oloupaná, rozpůlená jablka bez jádřinců řeznou stranou dolů a pod pokličkou zvolna dusíme asi 15 minut. Během dušení je občas přelijeme krémem.
 - 
                                3
Měkká jablka upravíme na talířky a každou porci přelijeme do hladka prošlehaným krémem.