Vanilková zmrzlina s bezé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 175 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 252.6 mg
 - Draslík 385.8 mg
 - Vláknina 4769 mg
 - Vitamín A 4769 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vanilkový lusk rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Vmícháme ji do mléka spolu s citronovou kůrou a povaříme. Vsypeme krupici, ještě krátce povaříme a odstavíme z ohně. Vmícháme žloutky a oloupané, jemně nastrouhané jablko.
 - 
                                2
Plech opláchneme studenou vodou, rozprostřeme na něj asi 1 cm vysokou vrstvu krupicové kaše a necháme vychladnout. Potom z placky vykrojíme 4 kolečka.
 - 
                                3
Z bílků ušleháme sníh a postupně do něj přisypáváme cukr. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku, na každou placku dáme velký kopeček vanilkové zmrzliny, navrch nastříkáme sněhovou čepici.
 - 
                                4
Dezert zapékáme v troubě vyhřáté na 250 stupňů Celsia asi 4 minuty a ihned podáváme.