Jablka v těstíčku se zmrzlinou
Suroviny
- 29.17 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Droždí
 - 1 ks Máta
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Jablka
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 4 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Marmeláda brusinková
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 192.8 mg
 - Draslík 280.2 mg
 - Vláknina 4331.2 mg
 - Vitamín A 4331.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozšleháme s pivem, droždím, cukrem a skořicí. Zlehka přimícháme mouku, aby vzniklo husté těstíčko. Necháme je 10 minut odpočinout.
 - 
                                2
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky jablek namočíme v těstíčku a smažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, poté je vyjmeme, položíme na papírovou utěrku.
 - 
                                3
Marmeládu do hladka rozetřeme s citronovou šťávou, Talíře posypeme moučkovým cukrem, upravíme na ně horká jablka, přidáme kopeček zmrzliny a lžičku marmelády.
 - 
                                4
Dezert ozdobíme lístky máty.