Ovocný špíz s bílou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 78 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 60.3 mg
 - Draslík 297.2 mg
 - Vláknina 5000.4 mg
 - Vitamín A 5000.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čokoládu rozpustíme se dvěma lžícemi smetany ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu vymačkáme a přidáme k čokoládě. Mícháme, až se rovněž rozpustí. Vyjmeme a necháme vychladnout. Jakmile začne želatina želírovat, ušleháme tuhou šlehačku. Ochutíme ji slivovicí a přimícháme k čokoládě. Z bílků ušleháme pevný sníh a rovněž ho přimícháme k čokoládě. Pěnou naplníme poháry a dáme ztuhnout.
 - 
                                2
Z kiwi, borůvek, jahod a máty připravíme špízy. Podáváme s čokoládovou pěnou.