Banány s kokosem
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 60 g Cukr moučkový
 - 3 kávová lžička Sezam - semena
 - 6 ks Banány
 - 3 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 1 polévková lžíce Zázvor mletý
 - 6 polévková lžíce Likér pomerančový
 - 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 4 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 1174 mg
 - Vláknina 23816.5 mg
 - Vitamín A 23816.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Teflonovou pánev předehřejeme, přidáme kokos a ohříváme, až změní barvu. Vyndáme z pánve a necháme ochladit.
 - 
                                2
Ve woku rozpustíme máslo, přidáme mletý zázvor, cukr, limetkovou šťávu a pomerančovou kůru. Promícháme.
 - 
                                3
Oloupeme a podélně nakrájíme banány. Do máslové směsi položíme banány rozkrojenou stranou dolů a 2 minuty smažíme. Poté je obrátíme, aby nasákly šťávou. Vyndáme banány a dáme na talíře, které udržujeme teplé.
 - 
                                4
Vrátíme wok na oheň, přidáme pomerančový likér a zamícháme. Likér zapálíme a flambujeme, necháme plameny dohořet a šťávu přelijeme přes banány.
 - 
                                5
Posypeme připraveným kokosem a sezamovými semínky a ihned podáváme.