Jablka pečená s lesními plody
Suroviny
- 100 g Ostružiny
 - 15 g Mandle plátky
 - 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 4 ks Jablka
 - 1 ks Skořice celá
 - 3 dl Víno portské
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Žloutkový krém
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 17.1 mg
 - Draslík 384.2 mg
 - Vláknina 21456.5 mg
 - Vitamín A 21456.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů, umyjeme a osušíme jablka. Nařízneme dokola slupku u každého jablka, lépe se propečou.
 - 
                                2
Z jablek vykrájíme jadřince a nalijeme dovnitř citronovou šťávu.
 - 
                                3
Smícháme v míse ostružiny, mandle, cukr, citronovou kůru, nové koření a směs dáme do jablek.
 - 
                                4
Do zapékací nádoby nalijeme portské víno, přidáme skořici a 40 minut pečeme. Poté slijeme vypečenou šťávu do pánve a jablka ponecháme v teple.
 - 
                                5
Vyndáme skořici a přidáme do pánve pastu z vody a solamylu. Zahříváme do zhoustnutí.
 - 
                                6
Žloutkový krém zahřejeme k bodu varu, jablka přelijeme omáčkou z pánve a podáváme s teplým krémem.