Zmrzlina s horkým ovocem a omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 43.6 mg
 - Draslík 499.8 mg
 - Vláknina 22561 mg
 - Vitamín A 22561 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovoce oloupeme, z jablka a hrušky vykrojíme jádřince. Mandarinku rozebereme na dílky, banán nakrájíme na kolečka, jablko a hrušku nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Perník nastrouháme.
 - 
                                2
Badyán, hřebíček, kardamom a skořici (cca 4 cm) vhodíme do vroucí vody, přidáme perník a cukr. Směs mícháme, až se cukr a perník rozpustí. Na mírném plameni za častého míchání vaříme asi 15 minut.
 - 
                                3
Na rozpuštěné máslo vložíme ovoce a smažíme dozlatova. Ovocem příliš nemícháme, aby se nerozpadlo. Směs s kořením scedíme a vmícháme do ní rum a smetanu a zahřejeme, aby byla omáčka horká, ale nevaříme.
 - 
                                4
Zmrzlinu podáváme obloženou horkým ovocem a přelité horkou omáčkou.