Tvarohový dezert s jahodami a čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 200 g Chléb celozrnný žitný
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 100 g Cukr krupice
  • 80 ml Rum
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 366.8 mg
  • Vláknina 12100 mg
  • Vitamín A 12100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdrobíme si nadrobno celozrnný chléb a smícháme ho s rumem. Stranou si nasekáme polovinu čokolády nadrobno a smícháme s chlebem, přidáme 2/3 sekaných oříšků.

  • 2

    Do mísy přidáme tvaroh s cukrem a za neustálého míchání přidáváme postupně smetanu, dokud nezískáme krém. Jahody nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Krém rozdělíme do misek.

  • 3

    Na vršek misek už jen zapíchneme celé čtverečky čokolády a vše posypeme zbytkem sekaných oříšků. Dáme na pět minut do mrazničky a podáváme.

Komentáře k receptu