Hruškový dezert s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 347.6 mg
 - Vláknina 15466.5 mg
 - Vitamín A 15466.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 6.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, hrušky nakrájíme na plátky a zakapeme pomerančovou šťávou. Mandle nasekáme najemno. Meruňkový džem smícháme s vínem, cukrem a mandlemi.
 - 
                                2
Zapékací mísu vytřeme máslem (20 g), vyložíme v jedné vrstvě plátky hrušek, posypeme mandlovou směsí, poklademe zbývajícím máslem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova.