Panna cotta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 42 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 34.7 mg
- Vláknina 3270 mg
- Vitamín A 3270 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Smetanu společně s cukrem uvedeme k varu a povaříme 3 minuty. 
- 
                                2Přidáme vanilkový extrakt. 
- 
                                3Želatinu vsypeme na horkou smetanu, necháme minutu bobtnat a poté mícháme až do rozpuštění. 
- 
                                4Připravenou směs nalijeme do 4 formiček o objemu 125ml, zakryjeme alobalem a necháme v chladničce vychladnou a ztuhnout. 
- 
                                5Ztuhlou panna cottu vyklopíme z formičky pomocí utěrky namočené v horké vodě. Utěrku na chvíli obtočíme kolem formy. 
- 
                                6Servírujeme s čerstvými jahodami, malinami a borůvkami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        