Pečená jablka s lehkou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 15 g Cukr krupice
  • 130 g Rozinky tmavé
  • 200 ml Víno bílé
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Jablka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 430.3 mg
  • Draslík 408.9 mg
  • Vláknina 10700 mg
  • Vitamín A 10700 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z jablka vykrojíme jaderník tak, aby zůstalo pevné dno. Otvor trochu zvětšíme a naplníme nasekanými mandlemi a rozinkami.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do ohnivzdorné misky a pečeme 25-35 minut. Potřeme zbývajícím máslem a posypeme krystalovým cukrem.

  • 3

    Z jednoho vejce oddělíme žloutek, z bílku ušleháme pevný sníh. Čtyři žloutky a celé vejce smícháme se škrobovou moučkou, solí, citronovou šťávou, cukrem a vínem a v horké vodní lázni ušleháme do pěny. Vmícháme sníh z bílků. Pečená jablka položíme na dezertní talířky, přelijeme vinnou pěnou.

Komentáře k receptu