Jablka pečená s oříškovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Ořechy lískové
  • 120 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 cl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 170.1 mg
  • Draslík 270.3 mg
  • Vláknina 9024.4 mg
  • Vitamín A 9024.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 631.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná, jádřinců zbavená jablka urovnáme do pekáčku a posypeme skořicí. Do otvoru po jádřinci dáme vždy 1 kostku cukru namočenou v rumu. Mírně podlijeme vodou, přidáme kousek másla a vložíme do středně vyhřáté trouby. Během pečení jablka podléváme vzniklou šťávou. Upečená jablka upravíme na talíře a polijeme oříškovým krémem.

  • 2

    Příprava krému: V kastrůlku smícháme mléko s cukrem, pudinkovým práškem, žloutky a mletými, opraženými oříšky. Vše za stálého míchání povaříme na krém.

Komentáře k receptu