Sušené ovoce naložené v brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Broskve sušené
  • 750 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Zázvor celý
  • 0.5 ks Skořice celá
  • 1.5 šálek Voda pitná
  • 1 šálek Meruňky sušené
  • 0.5 šálek Hrozinky
  • 0.5 šálek Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Likér broskvový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1039 kcal
  • Sacharidy 257 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 257 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 896.9 mg
  • Vláknina 19852.5 mg
  • Vitamín A 19852.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citronovou kůru oloupeme v dlouhých, úzkých proužcích. Na pánvi ji smícháme s vodou, cukrem a oloupaným zázvorem. Přivedeme k varu a za stálého míchání necháme rozpustit cukr. Cca 5 minut povaříme na mírném ohni.

  • 2

    Do skleněné mísy vložíme všechno sušené ovoce, zalijeme svařeným sirupem a přidáme skořici. Zakryjeme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme citronovou kůru a skořici, vmícháme likér a brandy. Rozdělíme do zavařovacích sklenic a uzavřeme.

  • 3

    Před podáváním necháme 2 týdny odstát, nejlépe v chladu.

Komentáře k receptu