Liči v kořeněném sirupu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Cukr krupice
  • 600 g Liči
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Zázvor nakládaný
  • 1 ks Badyán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 276 mg
  • Vláknina 4950 mg
  • Vitamín A 4950 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Limetkovou šťávu a kůru spolu s badyánem, cukrem a 150 ml vody zahříváme v kastrůlku, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a povaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Odstavíme z plotny.

  • 2

    Liči oloupeme a případně odstraníme pecky. Vložíme do servírovací mísy, přidáme nasekaný zázvor a zakápneme trochou zázvorového nálevu.

  • 3

    Cukrový rozvar přecedíme na liči a necháme vychladnout. Dezert před podáváním uložíme do chladničky.

  • 4

    Můžeme podávat s trochou smetany nebo se zmrzlinou.

Komentáře k receptu