Broskve s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 250 g Mascarpone
  • 450 ml Víno bílé
  • 10 ks Broskve
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 60.6 mg
  • Draslík 815.6 mg
  • Vláknina 20941.7 mg
  • Vitamín A 20941.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme led a nalijeme vodu. V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme broskve a asi 1 minutu povaříme. Broskve naběračkou s otvory vyjmeme a vložíme do mísy s ledem a vodou.

  • 2

    Do mísy vymačkáme šťávu z limetky. Broskve oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na čtvrtky. Opět je vložíme do vody ochucené limetkou. Mísu přikryjeme a na 24 hodin vložíme do lednice.

  • 3

    Smícháme sýr mascarpone, amaretto a dáme přikryté vychladit.

  • 4

    V hrnci promícháme víno, skořici, pepř, citronovou kůru a cukr. Za stálého míchání zahříváme tak douho, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme asi 2 minuty, zmírníme teplotu, přidáme broskve a vaříme je asi 2 minuty doměkka. Nesmí se nám však rozpadnout.

  • 5

    Broskve vyjmeme do mísy a sirup ještě svaříme na 125 ml. Poté necháme vychladnout. Sirupem přelijeme broskve a opět vložíme do lednice.

  • 6

    Servírujeme broskve doplněné krémem a ozdobené mátou.

Komentáře k receptu