Pečená jablka s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Jablka
  • 4 polévková lžíce Borůvky
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 456.6 mg
  • Vláknina 17363 mg
  • Vitamín A 17363 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Jablka omyjeme, odřízneme stopku, z druhé strany vyřízneme jádřinec a vnitřek opatrně částečně nožem a lžičkou vydlabeme. Jablka pak naplníme borůvkami, které jsme smíchali s polovinou cukru, naskládáme je do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před koncem pečení jablka posypeme zbylým cukrem, smíchaným se skořicí.

  • 3

    Upečená jablka servírujeme teplá.

Komentáře k receptu