Banány s pomerančovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Banány
  • 2 ks Maracuja
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 4 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 729.2 mg
  • Vláknina 31226 mg
  • Vitamín A 31226 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při přípravě tohoto dezertu začneme přípravou krému, protože ho

  • 2

    budeme podávat vychlazený k teplým banánům.

  • 3

    Krém: smetanu šleháme v misce s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud se nám na metle při jejím vytažení nezačnou tvořit hrudky. Poté do smetany vmícháme dvě lžíce pomerančového likéru a smetanový krém vložíme do lednice vychladit.

  • 4

    Příprava banánů: z alobalu vystřihneme 4 čtverce, které by měly být tak velké, abychom mohli banán v alobalu uzavřít. Čtverce rozložíme na pečicí plech, na každý čtverec dáme jeden oloupaný banán. Na každý banán poté vymačkáme polovinu maracuji, přelijeme lžící pomerančové šťávy a lžící pomerančového likéru. Okraje alobalových čtverců přehneme přes banány tak, aby byly banány v alobalu uzavřené, 10 minut pečeme v troubě, předehřáté na 180°C (dokud banány nezměknou). Pečené banány s alobalem přesuneme na předehřáté talíře, banány rozbalíme a k banánům rozdělíme vychlazený krém. Moučník servírujeme teplý.

Komentáře k receptu