Roláda jednoduchá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 120 g Ořechy lískové
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 120 g Cukr moučkový
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 109.3 mg
  • Draslík 105.6 mg
  • Vláknina 2686.7 mg
  • Vitamín A 2686.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháme 60 g cukru a vyšleháme lesklý a pevný sníh. Žloutky utřeme s 60 g cukru, přidáme mouku a spojíme se sněhem.

  • 2

    Těsto vlijeme na vymazaný a pečícím papírem vyložený plech o rozměrech 33 x 23 cm. Pečeme 12-15 minut v troubě předehřáté na 190°C. Hotový plát vyklopíme a pomocí utěrky srolujeme. Zatímco roláda chladne, ušleháme smetanu na tuhou šlehačku.

  • 3

    Lískové oříšky opražíme na suché pánvi dozlatova a necháme vychladnout. 12 z nich nasekáme nahrubo, ostatní najemno. Do poloviny šlehačky přimícháme med a jemně nasekané oříšky. Směs natřeme na rozbalenou roládu a svineme. Dáme na oválnou mísu.

  • 4

    Zbytek šlehačky dáme do cukrářského sáčku s širokým hvězdicovým nástavcem a roládu na povrchu ozdobíme a posypeme nahrubo nasekanými oříšky. Ihned podáváme nebo uložíme do chladu.

Komentáře k receptu