Balenka piškotová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrnek Marmeláda jahodová
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Tuk Hera jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 80.1 mg
  • Vláknina 148 mg
  • Vitamín A 148 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papír na pečení položíme na plech, silně pomažeme ztuhlým máslem a posypeme hrubou moukou.

  • 2

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech přidáme cukr, žloutky a zlehka zaprašujeme moukou. Těsto zlehka obracíme, jinak by kleslo. Hotové těsto rozetřeme 3/4 cm vysoko do obdélníkového tvaru na připravený papír. Pečeme na horní drážce ve středně vyhřáté troubě. Je-li plát uprostřed upečený, vyjmeme jej z trouby, sejmeme i s papírem z plechu, položíme na vál horní stranou dolů a po chvíli papír sloupneme. Potřeme marmeládou, sbalíme a necháme vychladnout. Studenou balenku pocukrujeme.

Komentáře k receptu