Ořechové bajgli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 30 g Čokoláda hořká
  • 150 g Datle
  • 300 g Jablka
  • 100 g Marmeláda meruňková
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 25 g Droždí
  • 500 g Hrozinky
  • 7 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 dl Džus pomerančový
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.5 kg Ořechy vlašské
  • 0.5 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 194 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 244.5 mg
  • Vláknina 7760 mg
  • Vitamín A 7760 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přísady na náplň posekáme nadrobno, smícháme dohromady, propracujeme a zakryté necháme hodinu rozležet.

  • 2

    Mezitím připravíme těsto: máslo utřeme s cukrem do pěny, za stálého šlehání vmícháme postupně žloutky. Droždí rozpustíme v teplém mléce a přidáme k máslové směsi. Postupně vpracujeme mouku, lžičku soli a uhněteme tuhé těsto, které necháme půl hodiny kynout. Z těsta vyválíme 5 přiměřeně silných placek, které vydatně potřeme ořechovou náplní. Stočíme do rolády, potřeme ušlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova 40 minut.

Komentáře k receptu