Roláda se sýrem Mascarpone a s jahodami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 13 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 122.3 mg
- Draslík 86.9 mg
- Vláknina 2484.4 mg
- Vitamín A 2484.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Roláda: očištěné jahody propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat na sítu, poté je nakrájíme na plátky. Do sýra Mascarpone vmícháme mandlovou tresť. Vejce vymícháme s cukrem ve vodní lázni do lesklé husté hmoty. Mísu s vaječnou hmotou odstavíme z plotny, do hmoty prosejeme hladkou mouku a s horkou vodou rozmícháme do hladkého těsta. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicm papírem, plát těsta pečeme asi 10 minut do zlatova. Ihned po upečení těsto na plechu svineme do rolády a svinuté těsto zabalené v utěrce necháme vychladnout. Poté těsto rozvineme, potřeme sýrem Mascarpone, na rozetřený sýr rozložíme 3/4 plátků jahod a roládu opět svineme. 
- 
                                2Konečná úprava: svinutou roládu položíme na servírovací talíř, posypeme ji moučkovým cukrem, plátky mandlí a zbytkem plátků jahod. 
- 
                                3Vychladlou roládu servírujeme vychladlou, nakrájenou na plátky, většinou jako lehké pohoštění. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        