Zmrzlina kaštanová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cukr moučkový
  • 200 g Kaštany jedlé
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 10 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 633.7 mg
  • Draslík 216.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1035 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kaštany vložíme na pár minut do trouby, aby praskly a daly se oloupat. Kaštany oloupeme, vrátíme do trouby, podlijeme trochou vody a pečeme aspoň 10 až 15 minut. Kaštany necháme vychladnout a dobře je nadrtíme.

  • 2

    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcené kaštany.

  • 3

    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Komentáře k receptu