Vanilková zmrzlina domácí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 397 mg
  • Draslík 87.5 mg
  • Vláknina 1566.7 mg
  • Vitamín A 1566.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu vlijeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Přidáme citronovou kůru, vanilku, vejce a žloutky a zahříváme k bodu varu. Ztlumíme plamen a vaříme 10 minut, až směs zhoustne. Zamícháme do směsi cukr a necháme vychladnout. Propasírujeme.

  • 2

    Vanilkový lusk rozřízneme, odstraníme semena a zamícháme do zmrzlinové hmoty.

  • 3

    Nalijeme do plastové nádoby s víčkem a necháme přes noc zamrazit.

  • 4

    Podáváme zmrzlé.

Komentáře k receptu