Hruškový sorbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 10 g Zázvor nakládaný
  • 750 g Hrušky
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 131 mg
  • Vláknina 6756.5 mg
  • Vitamín A 6756.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr s vodou a citronovou šťávou dáme do mísy a mírně zahřejeme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, přidáme hrušky, strouhaný zázvor a vaříme 15 minut doměkka. Necháme vychladnout.

  • 2

    Oloupeme a nakrájíme několik hrušek na ozdobu. Zbytek prolisujeme. Šťávu se sirupem nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a zmrazujeme 2 hodiny, až je kašovitý. Přendáme jej do misky a šleháme, aby se rozbily všechny velké krystaly.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Vrátíme do mrazničky a zmrazíme dotuha. Poté dáme sorbet do chladničky změknout asi na 30 minut. Před podáváním ozdobíme.

Komentáře k receptu