Zmrzlina s mexickou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Cukr krupice
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Čokoláda mléčná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 237.8 mg
  • Draslík 41.3 mg
  • Vláknina 34 mg
  • Vitamín A 34 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 310.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce ušleháme mixérem nebo šlehačem do husté pěny, postupně zašleháme cukr.

  • 2

    Čokoládu rozpustíme v hrnci se silným dnem, přidáme k vaječné směsi a prošleháme. Přilijeme smetanu, pak po částech mléko. Zchladíme a ve zmrzlinovém strojku zpracujeme, až bude hustá. Nemáme-li strojek, pak směs několik hodin mrazíme v mrazáku, promícháme a znovu mrazíme.

  • 3

    Podáváme posypané čokoládovými hoblinkami.

Komentáře k receptu