Krupicová polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 12.6 mg
 - Vláknina 1951.3 mg
 - Vitamín A 1951.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krupici osmahneme na rozehřátém másle dorůžova.
 - 
                                2
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Polévku zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky, zavaříme do ní osmahnutou krupici a dobře povaříme.
 - 
                                3
Nakonec do polévky přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.