Ztracená vejce se sardelovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1854 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 652.4 mg
 - Draslík 452.6 mg
 - Vláknina 156.6 mg
 - Vitamín A 156.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ztracená vejce připravíme obvyklým způsobem a položíme na talířek.
 - 
                                2
Vejce uvaříme natvrdo.
 - 
                                3
Sardele vykostíme, vyjmeme uvařené žloutky a vše prolisujeme spolu s namočenou žemlí. Přidáme olej, ocet, cibulovou šťávu a cukr. Vše řádně promícháme.
 - 
                                4
Ztracená vejce přelijeme sardelovou omáčkou, ozdobíme nasekaným bílkem smíchaným s nasekanou petrželovou natí a čerstvou nasekanou kapií.
 - 
                                5
Podáváme s topinkami.