Dušené krevety s kari rýží
Suroviny
- 750 g Rýže loupaná
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 500 g Krevety tygří - loupané
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 10 ks Hrášek
 - 16 ks Květák
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Kari koření
 - 1 špetka Provensálské koření
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1760 kcal
 - Sacharidy 319 g
 - Tuky 166 g
 - Sodík 1102 mg
 - Bílkoviny 106 g
 - Uhlovodany 312 g
 - Cholesterol 125.7 mg
 - Draslík 10173.1 mg
 - Vláknina 160478 mg
 - Vitamín A 160478 mg
 - Vitamín B6 6.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1622.4 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme zeleninu, mrkev nakrájíme na kolečka, vše povaříme a necháme okapat.
 - 
                                2
Poté ji vložíme do pánve, přidáme máslo, osolíme a podusíme.
 - 
                                3
Pak přidáme krevety, špetku cukru, pár kapek sójové omáčky a vše podusíme.
 - 
                                4
Rýži uvaříme, pokapeme olejem a promícháme s kari a provensálským kořením.