Durynský hrnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 541 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 571.4 mg
 - Draslík 886 mg
 - Vláknina 3148.6 mg
 - Vitamín A 3148.6 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srdce a ledvinky dobře očistíme, zbavíme všech šlach a tuku. Spolu s bůčkem nakrájíme na 3 cm velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, rozdrobíme nebo nastrouháme perník, citrón nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Do velkého hrnce nalijeme vývar, přidáme maso, cibuli, ocet, perník a citrón. Směs osolíme, opepříme, vsypeme hřebíček. Vaříme pod pokličkou mírným varem asi 25 minut, dokud není maso hotové.
 - 
                                3
Hotový pokrm ochutíme solí, cukrem, octem, podáváme v terině nebo na talíři. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.