Špagety se slávkami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1275 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 78.6 mg
 - Draslík 1103.7 mg
 - Vláknina 8392.5 mg
 - Vitamín A 8392.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.9 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme slávky a omyjeme, petrželku nasekáme, spaříme rajčátka, oloupeme a překrojíme na poloviny.
 - 
                                2
Slávky dáme do pánve, zalijeme je 1 lžící oleje a bílým vínem, posypeme nasekanou petrželkou, zakryjeme pánev pokličkou a necháme je otevřít. Vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Tekutinu, v níž se vařily, uschováme.
 - 
                                3
Oloupeme česnek a lehce rozmačkáme. Dáme společně se zbývajícím olejem do pánve a smažíme tak, aby nezhnědl. Přidáme rajčata osolíme je, posypeme špetkou pepře a za občasného míchání je asi 5 minut prudce vaříme.
 - 
                                4
Přidáme slávky a několik lžic tekutiny z vaření, kterou jsme si uschovali. Vaříme ještě asi 2 minury.
 - 
                                5
Mezitím uvaříme špagety al dente, smícháme s připravenou omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.