Pomazánka z vepřové plece
Suroviny
- 150 g Vepřová plec
- 80 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 31 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 174.1 mg
- Draslík 195.9 mg
- Vláknina 973.8 mg
- Vitamín A 973.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky a spolu s polovinou oloupané, nadrobno nakrájené cibule podusíme na oleji doměkka. Občas zamícháme.
-
2
Měkké, vychladlé maso umeleme s druhou polovinou cibule a s vejci uvařenými natvrdo. Přidáme zakysanou smetanu, máslo, sůl, pepř, hořčici a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.