Rigatoni s rajskou omáčkou
Suroviny
- 800 g Rajčata
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 350 g Těstoviny Rigatoni
 - 60 ml Olej olivový
 - 90 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Oregano čerstvé
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 480 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 627.9 mg
 - Vláknina 14014.8 mg
 - Vitamín A 14014.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, celer a mrkev nakrájíme najemno. Můžeme použít i kuchyňský mixér.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a na mírném plameni smažíme 2 minuty.
 - 
                                3
Přidáme nakrájenou zeleninu a čerstvé bylinky. Za častého míchání smažíme 7 minut, až je zelenina měkká a mírně zlatavá.
 - 
                                4
Vložíme nakrájená rajčata, pastu ze sušených rajčat a cukr. Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme víno. Za stálého míchání uvedeme do varu a při mírné teplotě vaříme 45 minut.
 - 
                                5
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Poté je slijeme a rozdělíme na talíře. Omáčku podle chuti dokořeníme a nalijeme na těstoviny. Ihned servírujeme, parmezán na dochucení podáváme zvlášť.