Houskové knedlíky s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
 - Sacharidy 184 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 79.8 mg
 - Draslík 182.1 mg
 - Vláknina 15243 mg
 - Vitamín A 15243 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme kvásek. Zahřejeme zhruba 250ml mléka. Když je mléko vlahé, zamícháme v něm trochu cukru a posypeme jej nadroleným droždím. Takto necháme zhruba 15 minut v teplé místnosti.
 - 
                                2
Mezitím nakrájíme petrželku na jemno a rohlíky na malé kousky, ty na pánvi s trochou másla opražíme dokřupava.
 - 
                                3
V míse smícháme mouku, sůl, petrželku, vejce a připravený kvásek.
 - 
                                4
Když se veškeré suroviny spojí přisypeme připravené kousky rohlíků, jestliže je těsto příliš sypké pomůžeme si přilitím po troškách mléka, které má pokojovou teplotu.
 - 
                                5
Vypracované těsto necháme přibližně 40 minut kynout.
 - 
                                6
Po uplynulé době vytvarujeme z těsta knedlíky, které ještě necháme zhruba 10 minut kynout.
 - 
                                7
Mezitím ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu.
 - 
                                8
Do vroucí vody vložíme knedlíky a necháme 10 minut vařit, po deseti minutách se snažíme knedlíky pootočit. A ještě 10 minut vaříme.
 - 
                                9
Hotové knedlíky přendáme na talíř, necháme krátce vychladnout a za pomoci nití knedlíky nakrájíme na plátky o šíři zhruba 1,5cm.
 - 
                                10
Ihned servírujeme.