Těstoviny rigatoni plněné krémem z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1065 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1158 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 84.1 mg
 - Draslík 692 mg
 - Vláknina 12664.8 mg
 - Vitamín A 12664.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s osolenou vařící vodou a jednou lžící oleje dáme vařit těstoviny.
 - 
                                2
Konzervovaného tuňáka necháme okapat a pak ho rozebereme na malé kousky. Sýr parmazán nastrouháme najemno. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Kousky tuňáka se sýrem ricotta v míse rozetřeme do hladkého krému.
 - 
                                4
V druhé míse smícháme nastrouhaný parmezán a smetanu, směs dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                5
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme je studenou vodou a naplníme krémem z tuňáka. Potom je naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy a rozetřeme na ně smetanovou sýrovou směs. Navrch rozložíme nakrájená rajčata a vše dáme na přibližně 20 minut zapékat do trouby, předehřáté na 200 stupňů.
 - 
                                6
Plněné rigatoni podáváme horké přímo v zapékací míse.