Kuře s křupavou kůrčičkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1915 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 189.6 mg
 - Draslík 572.8 mg
 - Vláknina 4510 mg
 - Vitamín A 4510 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Každé kuřecí stehno rozdělíme na horní a dolní část – získáme tak čtyři špalíčky. Ty osolíme a opepříme ze všech stran.
 - 
                                2
V hrnci, který je vhodný i do trouby, rozpustíme sádlo. Opečeme na něm kuřecí maso ze všech stran – nejprve však kůží dolů. Až je kuře zlatavé, vyjmeme je a dáme stranou.
 - 
                                3
Do výpeku dáme na půlkolečka nakrájené cibule a máslo. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, česnek na plátky a necháme odpařit skoro všechnu tekutinu.
 - 
                                4
Poté do hrnce vrátíme maso a podlijeme kuřecím vývarem. Hrnec by měl tak akorát stačit, aby se vedle sebe daly naskládat všechny kousky masa a víc místa by tam být nemělo. Množství kuřecího vývaru pak je takové, aby nezalilo kuřecí kůži.
 - 
                                5
Pečeme 45 minut na 200 °C.
 - 
                                6
Po upečení kuřecí maso vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.