Makrely na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 115.1 mg
 - Vláknina 615.4 mg
 - Vitamín A 615.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté makrely naporcujeme, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce, opečeme na pánvi na oleji a vyjmeme.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme očištěné, nakrájené žampiony a spolu s provensálským kořením je orestujeme. Přilijeme bílé víno a krátce podusíme. Vložíme zpět porce makrel a jen prohřejeme.