Závitky z vepřového masa ve smetanové omáčce
Suroviny
- 400 g Vepřové maso libové
 - 40 g Salám měkký
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Voda pitná
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Hořčice kremžská
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 98.7 mg
 - Draslík 107.5 mg
 - Vláknina 1633.5 mg
 - Vitamín A 1633.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2580.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso naklepeme, osolíme a na každý plátek dáme kolečko měkkého salámu, papriky nakrájené na nudličky. Svineme a převážeme nití.
 - 
                                2
Posypeme trochou mouky a ze všech stran opečeme na oleji. Poté závitky podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou, hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a krátce povaříme.