Moravský vrabec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1023 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 71.5 mg
 - Draslík 279 mg
 - Vláknina 932 mg
 - Vitamín A 932 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Vepřovou plec opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na kousky, vložíme do pekáče, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky a česnekem rozsekaným na drobno. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou upečeme doměkka a dozlatova. Cibule a česnek se nesmí připálit.
 - 
                                2
Upečené maso vyjmeme, vydusíme šťávu-výpek na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                3
Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.