Gratinované brambory se sýrem gruyére
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 410 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 63.4 mg
 - Draslík 714.9 mg
 - Vláknina 8633.3 mg
 - Vitamín A 8633.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zapékací misku lehce vymažeme máslem. Smícháme oba druhy smetany s drceným česnekem.
 - 
                                2
Brambory nakrájíme na jemné plátky (nejlépe krouhačem v robotu).
 - 
                                3
Plátky brambor vyskládáme do zapékací misky a posypeme sýrem.
 - 
                                4
Předehřejeme troubu na 160 °C a pečeme 1 1/2 hodiny, nebo až je kůrka zlatohnědá. Servírujeme.