Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1277 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 22.7 mg
 - Vláknina 3321.8 mg
 - Vitamín A 3321.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Přilijeme tolik vývaru, aby sahal do poloviny výšky kuřecího masa. Na každou čtvrtku položíme lžíci másla a maso posypeme rozmarýnem.
 - 
                                2
Pokrm pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě 30 minut. Potom pokličku odstraníme a dopékáme ve středně vyhřáté troubě ještě 15-20 minut. Podle potřeby přilijeme vývar.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.