Pikantní vepřové maso na slanině

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Vepřová kýta
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 0.02 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 101.5 mg
  • Draslík 437.6 mg
  • Vláknina 1447 mg
  • Vitamín A 1447 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso, slaninu a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky. Slaninu a cibuli opražíme na oleji. Když je cibulka zpěněná, přisypeme nakrájené vepřové maso, okořeníme solí, pepřem a směs promícháme, zalijeme 500 ml vody a dusíme asi 60 minut, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, pokrm je hotov.

  • 2

    Maso servírujeme teplé, promíchané s kari kořením, kečupem a posypané strouhaným eidamem.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 10.08.2015 10:42:08

Protože jsem dělala recept na pikantní vepřové maso na nedělní oběd, myslela jsem, že mi ještě troška zbude na manželův pondělní oběd do práce. Ale všem nám tak chutnalo, že jsem mu musela připravit něco jiného. I když je v receptu doporučená příloha brambory a zelenina, trošku jsem ho pozměnila a směs smíchala s rýží. Zkuste to, je to opravdová dobrota, při které vás však pusa moc pálit nebude, takže kdo má rád jemně pikantní jídla je pro něho pikantní vepřové maso na slanině jako stvořené. Cibulka dodá masu tu správnou chuť a slanina ji nádherně podpoří.

Odpovědět