Grilovaná hlíva s bazalkovou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 680 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 60.9 mg
 - Vláknina 1165 mg
 - Vitamín A 1165 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby očistíme papírovou utěrkou, třeň o 1/3 zkrátíme. Bazalku nasekáme nadrobno a vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, pepř a sůl. Zalijeme olejem a vínem a důkladně promícháme. Do marinády vložíme houby a necháme 30 minut naložit, v průběhu otočíme. Z mísy přendáme houby na grilovací alobalový tác a grilujeme 10 minut ze všech stran.