Řecký salát z brambor s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 91.6 mg
 - Vláknina 1115.8 mg
 - Vitamín A 1115.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                2
Brambory důkladně omyjeme studenou vodou, osušíme, celé je naskládáme na pekáč a pečeme 15 - 20 minut v troubě rozehřáté na 180°C. Upečené brambory ještě teplé oloupeme a mírně rozmačkáme.
 - 
                                3
Poté je ihned zalijeme olejem a promícháme. Přidáme ocet a prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a solí a důkladně znovu promícháme.
 - 
                                4
Řecký bramborový salát můžeme podávat teplý i studený k pečeným masům nebo rybám.