Bramborový salát na řecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 50 g Mandle
  • 150 g Sýr kozí
  • 100 g Olivy černé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Řeřicha
  • 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 1327.8 mg
  • Vláknina 20767.3 mg
  • Vitamín A 20767.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé nové brambory omyjeme a uvaříme v páře - vaříme přibližně 10 minut. Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na osminky, černé olivy bez pecek scedíme, necháme odkapat, rozkrájíme na poloviny. Oloupané mandle v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně ji pokrájíme.

  • 3

    Omytou mátu pokrájíme na proužky. Řeřichu a oregano omyjeme, lístky otrháme. Česnek oloupeme a utřeme ho.

  • 4

    Připravíme si dresink: Do misky dáme 1 dl olivového oleje, 1 dl citronové šťávy, 2 stroužky rozetřeného česneku, 1.5 lžíce máty, 0.5 lžíce řeřichy, 0.5 lžíce oregano, 0.5 lžičky bílého pepře, 0.5 lžičky sůl. Směs dobře vymícháme.

  • 5

    Vychladlé brambory oloupeme, pokud jsou větší, rozkrojíme je napůl a dáme je do mísy. Přidáme k nim olivy, rajčata, chilli papričku, cibuli a mandle. Promícháme, zalijeme dresinkem, znovu promícháme a podáváme posypaný rozdrobeným kozím sýrem.

Komentáře k receptu