Telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0.8 mg
 - Draslík 539.8 mg
 - Vláknina 14683.2 mg
 - Vitamín A 14683.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky, brambory a lilky oloupeme, očistíme, dužiny pokrájíme na kostičky a smícháme dohromady. Zalijeme 60 ml oleje a dáme péct při 220°C na 15 minut, poté z trouby vyjmeme. Maso poprášíme moukou, navrch položíme plátek šunky a lístek šalvěje, zajistíme párátkem.
 - 
                                2
Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm maso po dobu 4 minut z každé strany. Poté osolíme a přilijeme do pánve ocet, vaříme 5 minut do změknutí. Pečenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch dáme maso, přelijeme šťávou ze smažení.