Jehněčí maso s cizrnou
Suroviny
- 400 g Jehněčí kýta
 - 200 g Cibule červená
 - 200 g Paprika červená
 - 10 g Skořice celá
 - 20 g Med včelí
 - 10 g Harissa pasta
 - 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 3.52 g Olej olivový extra panenský
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 1 špetka Šafrán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1805 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 68.3 mg
 - Draslík 860.2 mg
 - Vláknina 19618.5 mg
 - Vitamín A 19618.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata a cizrnu scedíme.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme vývar, přidáme cibuli, papriku, kousek celé skořice, přidáme špetku šafránu, med, zakápneme citronovou šťávou a pod pokličkou povaříme 5 minut.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a osmažíme. Přidáme do hrnce, osolíme, opepříme, ochutíme harisou, přimícháme rajčata, cizrnu a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Před podáváním vyjmeme skořici.