Polévka bramborový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 795 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 12.3 mg
 - Draslík 253.3 mg
 - Vláknina 5132.1 mg
 - Vitamín A 5132.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z 1/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí dávky vody a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 15 minut.
 - 
                                2
Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Zalijeme je částí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Uvařené brambory rozšťoucháme nebo rozšleháme metlou, rozředíme mlékem a odvarem z mrkve, vlijeme do zásmažky, znovu krátce povaříme a procedíme.
 - 
                                4
Nakonec do polévky přidáme uvařenou mrkev, sůl, polévkové koření a důkladně provaříme. Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.